tisdag 2 februari 2010

Hockey. Såklart.

Alltså, vädret här har fått nippran.
När vi vaknade i går öste regnet ner, det såg ut som svensk oktober ungefär, och alla människor här var i chock.
Och inte bara människorna förresten, uppenbarligen är Miami inte konstruerat för att klara några större skyfall, ett lätt duggande som håller i sig ungefär en kvart verkar mer vara den här stadens melodi, men i går vräkte det ner, i timmar.

Det blev kaos såklart.

Bilarna körde i myrfart, gatorna svämmade över, vi plaskade med vatten till vaderna för att komma över parkeringen in i affären.
Vi var nämligen ute på stan i går, ärenden gjorde vi, det var sista dagen med bil, vi skulle vara lite smarta, uträtta jobbiga grejer.
Det var en dålig idé.
Vattnet gjorde hela stan till en sjö, framkomligheten var lika med noll och vi blev dyngsura så fort vi stack ut näsan utanför bildörren.

Så efter några timmars muttrande och förbannande struntade vi i alltihop och drog på hockey istället.
Vi ackrediterade oss förstås (herregud, har man pressleg så har man), och på pressläktarna i USA serveras det popcorn, det tycker jag Sverige borde anamma, att flänga till Gävle och Jönköping och Leksand skulle liksom bli en helt annan sak om man visste att det inte bara vankades beskt kaffe utan dessutom en glad popcornmaskin.

Popcornen kunde dock inte mörka att gårdagens möte mellan Florida Panthers och Anaheim Ducks var en relativt avslagen historia.
3-0 till gästerna och varken en skridskoåkande ko på isen eller ett gäng snygga brudar med pompombollar och stora tuttar lyckades lyfta taket.
Men vi var ganska nöjda ändå.
NHL-hockey är, trots allt, alltid ganska trevligt.

Och när vi kom ut hade det slutat regna.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar